Mājas biezpiens

3 1

Sastāvdaļas

  • Lauku piens 6 litri

Pagatavošana

40 min.
  1. Lauku pienam jāļauj pārvērsties rūgušpienā - 3-5 dienas nosegtā traukā istabbas temperatūrā.Lai taptu biezpiens, tam jābūt sarūgušam gabalā, bet jo ilgāk stāvēs, jo skābāks būs. Tāpēc pagaršot, un, kad skābums apmierina, liet katlā, likt uz uguns un karsēt, līdz atdalās sūkalas, reizēm apmaisot. Nekādā gadījumā neļaut uzvārīties - tad biezpiens būs sīksts. Saliet marlē, sasiet stūrus un ļaut suliņām notecēt.
  2. Lai labi garšo! Pateicos par recepti.

Komentāri

diii 2014. gada 16. jūlijs 15:40
Es domaju ka jebkuram butu jasaprot ka so recepte is miners ka pamatrecepte, lai madam no males but I skaidrs kaa vispar top biezpiens, bet garsvielas - sali varbut kuram nedaudz citronskabi var pievienot pats pec sawam velmem...
santa 2009. gada 18. jūnijs 23:00
Sastāvdaļas:

1. 6L Lauku piens
2. piens
3. sāls
lasām sastāvu tad nebūs tizlu komentāru par pienu izvēli

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas