Olas majonēzes želejā

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 neliels burkāns
  • Puse sarkanas paprikas
  • 4 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu
  • 8 ēdamkarotes mazu marinētu šampinjonu
  • 200 g «Spilvas» rasola majonēzes
  • 100 g jogurta
  • 2 tējkarotes mārrutku
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • Šķipsniņa cukura
  • 3 tējkarotes želatīna

Pagatavošana

10 min.
  1. Burkānu sagriež mazos kubiciņos, 5 minūtes blanšē sālsūdenī, tad pārlej ar aukstu un notecina. Arī papriku sagriež mazos kubiciņos. Lielākus šampinjonus pārgriež uz pusēm. Majonēzi sajauc ar jogurtu, mārrutkiem, pēc garšas pievieno sāli, baltos piparus, cukuru, iemaisa sagrieztos dārzeņus, zaļos zirnīšus, sēnes. Izmērcētu želatīnu uzkarsē, izšķīdina un iemaisa masā. Kad masa sāk jau stingt, daļu no tās liek četros piemērotas formas trauciņos, kas izklāti ar pārtikas plēvi. Var iztikt arī bez plēves, bet tad želejas no trauciņiem būs grūti izņemt. Virs trauciņos ieliktās masas liek pa olai, pārklāj ar pārpalikušo masu. Ledusskapī sastindzina, vislabāk līdz nākamajam rītam. No trauciņiem izgāž uz salātlapām, noņem plēves.
  2. www.spilva.lv

Komentāri

Veģetārietis 2011. gada 24. septembris 17:59
Kāpēc sadaļā veģetāras uzkodas es redzu vārdu želatīns?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas