Sākums > Receptes > Uzkodas

Olas majonēzes želejā

2008. gada 7. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
10 min
1. Burkānu sagriež mazos kubiciņos, 5 minūtes blanšē sālsūdenī, tad pārlej ar aukstu un notecina. Arī papriku sagriež mazos kubiciņos. Lielākus šampinjonus pārgriež uz pusēm. Majonēzi sajauc ar jogurtu, mārrutkiem, pēc garšas pievieno sāli, baltos piparus, cukuru, iemaisa sagrieztos dārzeņus, zaļos zirnīšus, sēnes. Izmērcētu želatīnu uzkarsē, izšķīdina un iemaisa masā. Kad masa sāk jau stingt, daļu no tās liek četros piemērotas formas trauciņos, kas izklāti ar pārtikas plēvi. Var iztikt arī bez plēves, bet tad želejas no trauciņiem būs grūti izņemt. Virs trauciņos ieliktās masas liek pa olai, pārklāj ar pārpalikušo masu. Ledusskapī sastindzina, vislabāk līdz nākamajam rītam. No trauciņiem izgāž uz salātlapām, noņem plēves.
2. www.spilva.lv
Uz augšu