Kami ņamma

2008. gada 15. aprīlis
Foto: Linda Naumova
Pagatavošana
80 min
1. Nomizo kartupeļus, sarīvē uz smalkas rīves (tā lai sanāk tāda kā putra, nevis skaidiņas), var droši arī uz elektriskās rīves rīvēt. Kad viss ir sarīvēts, tad liek lielā marlē iekšā (var aptiekās nopirkt, bet ja neizturiiga, tad liek vairākās kārtās), saņem galus ciet, tā lai apakšā izveidojas tāda kā bumba un ar rokām spiež, lai notecētu liekais šķidrums (apakšā liek bļodiņu, lai tur tek šķidrums). Kad kartupeļu masa ir pietiekami sausa un ne pārāk mitra, to sajauc kopā ar bļodā zem šķidruma palikušo miltu kārtu, pieliek nedaudz sāli, piparus. Tad atsevišķā traukā maltajai gaļai pievieno piparus un sāli, sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Tagad tikai atliek ņemt rokās kartupeļu masu, izplacināt rokās kā pankūku un likt gaļas pikuci pa vidu. Veido bumbiņas (tenisa bumbiņas lielumā). Kad bumbiņas visas ir sataisītas ir 2 varianti - vai nu šos kamus cept vai vārīt. Ja cep, tad vienkārši izplacina bumbiņu plaukstās un liek uz pannas cepties eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni. Ja vāra, tad ielej katliņā ūdeni tā, lai kamu bumbiņas būtu nosegtas. Vāra, apmēram, 20 min, ik pa brīdim ļoti prātīgi apmaisa tā, lai bumbiņas neizjūk (tās kļūs pelēkas). Pasniedz ar šķidrumu, kas ir palicis pāri vāroties, ar krējumu un pienu :) mmmm...bezgala garšīgi :)
Uz augšu