Sākums > Receptes > Deserti

Auzu pārslu bezē

2008. gada 3. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Saputo olu baltumus stingrās putās. Saputotiem baltumiem pievieno cukuru un vēl mazliet pakuļ. (Svarīgi - ja cukuru pievieno ātrāk, masa vairs nekļūst stingra!)
2. Auzu pārslas sagrauzdē uz sausas pannas, regulāri apmaisot, līdz kļūst viegli brūnganas. Liek atdzesēt. Atdzesētas iejauc saputotajā olbaltumā.
3. Masu liek uz cepampannas nelielās piciņās - vai nu ar 2 tējkarotēm, vai izmantojot konditorejas šprici. Liek cepeškrāsnī 100 grādu temperatūrā, cep 1,5 h. (Ja cep karstākā temperatūrā, vidū paliek staipīgi.)
4. Masu pagatavot ir ātri un viegli (10 min + laiks dzesēšanai); tad tikai jāpagaida, kamēr izcepas.
Uz augšu