Kabaču suflē

2005. gada 27. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
45 min
1. Sagatavo kabačus. Kabačus nomizo un smalki sagriez vai arī sarīvē uz rupjas rīves. Pārlej ar ¼ glāzes ūdens un vāri uz vidēja uguns 5 minūtes. Izslēdz uguni un atstāj zem vāka 10 minūtes.
2. Sagatavo sieru, olas un miltus. Sarīvē sieru uz smalkas rīves. Atdali olas dzeltenumus no baltumiem. 1/3 paredzētā siera sakul ar olu dzeltenumiem. Olu baltumus sakul stingrās putās. Sajauc miltus ar vienu ēdamkaroti atlaidināta sviesta (veidojas viendabīgi vijīga pasausa masa).
3. Sagatavo suflē masu. Uzvāri pienu un pievieno ar ēdamkaroti atlaidināta sviesta sajauktus miltus Vāri maisot 15-20 minūtes. Noņem no uguns un strauji maisot pievieno ar sieru sajauktos olu dzeltenumus. Pievieno piparus un sāli pēc garšas.
4. Gatavo un pasniedz suflē. Izvārīto un ar olu/siera maisjumu sajaukto suflē masu pārlej pāri izvārītajiem kabačiem. Uzmanīgi iecilā iekšā sakultos olu baltumus. Lej cepamajā traukā, pārkaisi ar rīvēto sieru. Pa virsu sieram dažādās vietās uzliec nelielas piciņas sviesta. Cep sakarsētā cepeškrāsnī vidējā nodalījumā 30 minūtes 180° temperatūrā(Atceries – cepot suflē, cepeškrāsni nedrīkst taisīt vaļā, savādāk suflē sakritīsies!). Pasniedz karstu, kā atsevišķu pamatēdienu.
Uz augšu