Sākums > Receptes > Uzkodas

Žuljens (vieglais)

2008. gada 20. marts
Foto: Mārīte Šuste
Pagatavošana
20 min
1. Šampinjonus nomazgā, sagriež šķēlītēs. Liek uz uzkarsētas pannas, bez taukvielām! Pielej nedaudz ūdeni, tā, lai nebūtu pāri šampinjoniem, un sutina (karsē), kamēr ūdens iztvaiko.
2. Pēc tam pievieno sviestu un garšvielas. Nedaudz pacep, un lej klāt saldo krējumu, ja ir vajadzība, pievieno vēl garšvielas. Silda apm. 2min.
3. Šo "mērci" lej karstumizturīgos trauciņos (man pašai labāk patīk keramikas). Pārkaisa ar rīvētu sieru.
4. Maizītes sagriež uz pusēm. Un kopā ar trauciņiem liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 5-10 min.
5. Labu apetīti!
Uz augšu