Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

2008. gada 4. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Kabaci pārgriež uz pusēm, izgrebj nedaudz viducīti. Izgrebto daļu nemet ārā.
2. Uz pannas sacept malto gaļu ar sīpoliem, pievieno izgrebto kabača daļu, cep ~ 5-7 min. Pievieno garšvielas pēc garšas. Nav gaļa jāizcep līdz gatavībai, jo tā nogatavosies cepeškrāsnī.
3. Uz cepešpannas ielej mazliet ūdeni un eļļu, liek kabaču pusītes, sapilda ar malto gaļu. Liek cepies 180 grādos. Cepšanas laiks atkarīgs no kabača lieluma un biezuma - vidēji 40 min. Skatās, lai paliek mīksts un apbrūninās maliņas pie gaļas.
4. Kad kabacis jau teju gatavs, sagriež tomātu ripiņās vai pusripiņās un uzliek uz gaļas, pāri pārliek dažas šķēles siera - ievieto atpakaļ krāsnī līdz brīdim kad tomāts apcepies un siers izkusis.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu