Maizes - iesala ekstrakta kvass

3 1

Sastāvdaļas

  • Rudzu maizes garozas 0.5 kg
  • Iļģuciema Iesala ekstrakts 1 burciņa (650 g)
  • Ūdens 6-7 l
  • Cukurs 0.5 kg
  • Presētais maizes raugs 50 g

Pagatavošana

1 min.
  1. Saziedējušas maizes garozas izkaltē cepeškrāsnī. Aplej ar verdošu ūdeni (½ no kopējā daudzuma), ļauj ievilkties, kamēr ūdens kļuvis tumšā maizes krāsa ar patīkamu maizes aromātu. Nokāš, maizes garozas vēlreiz aplej ar verdošu atlikušo ūdens daudzumu un kādu stundu ļauj ievilkties. Nokāš un salej abus šķidrumus kopā, pievieno un maisot izšķīdina iesala ekstraktu, pieliek cukuru un ļauj drusku atdzist (kamēr beidz "kūpēt"). Pievieno cukurā izšķīdinātu raugu un liek siltā vietā rūgt, kamēr parādās putas (apmēram 6-8 stundas).
  2. Ir gatavs baudīšanai. Par uzglabāšanu nezinu, jo man šī dzira mājās pazūd varētu teikt ar gaismas ātrumu. Lai labi garšo! :)

Komentāri

Mareks 2009. gada 25. jūnijs 10:09
Tiešām garšīgs kvass sanāk! Pirmo reizi taisīju, likās pārāk liels daudzums rauga tiek izmantots. Tagad liku klāt tikai 12 gramus, man pietiek. Visi starā! Paldies!
Gunda Rozenbaha 2009. gada 21. jūnijs 17:31
Jau sen vēlējos atrast recepti,kur var pielietot iesala ekstraktu,jo atceros kā mamma bērnībā tādu taisīja,atmiņas neaizmirstamas!Paldies,kad vēlējies dalīties ar šo brīnumdziru!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni