Sākums > Receptes > Dzērieni

Maizes - iesala ekstrakta kvass

2008. gada 9. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Saziedējušas maizes garozas izkaltē cepeškrāsnī. Aplej ar verdošu ūdeni (½ no kopējā daudzuma), ļauj ievilkties, kamēr ūdens kļuvis tumšā maizes krāsa ar patīkamu maizes aromātu. Nokāš, maizes garozas vēlreiz aplej ar verdošu atlikušo ūdens daudzumu un kādu stundu ļauj ievilkties. Nokāš un salej abus šķidrumus kopā, pievieno un maisot izšķīdina iesala ekstraktu, pieliek cukuru un ļauj drusku atdzist (kamēr beidz "kūpēt"). Pievieno cukurā izšķīdinātu raugu un liek siltā vietā rūgt, kamēr parādās putas (apmēram 6-8 stundas).
2. Ir gatavs baudīšanai. Par uzglabāšanu nezinu, jo man šī dzira mājās pazūd varētu teikt ar gaismas ātrumu. Lai labi garšo! :)
Uz augšu