Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas un dārzeņu sacepums

2008. gada 7. jūlijs
Foto: Ieva
Pagatavošana
90 min
1. Vistas filejas sagriež smalkās strēmelēs, iesmērē ar sāli, garšvielu vistas gaļai (var arī citas garšvielas, ko vēlas). Izkārto traukā ar augstām malām
2. Visus dārzeņus, ne pārāk smalki sagrieztus (izņemot burkānus, tiem jābūt jau pusmīkstiem liekot traukā), atsevišķi vienu no otra apcep, pievienojot sāli, piparus. Katru dārzeni liek kārtās traukā
3. Sajauc sarīvētu sieru ar olu, krējumu un sakapātiem zaļumiem. Klāt, lai garša maigāka, var likt arī nedaudz saldo krējumu, bet tā, lai nesanāk ļoti šķidri. Var likt arī majonēzi, bet tad sanāk treknāk. Visu to masu pārklāj virs dārzeņiem, lai veidojas tāda kā cepurīte.
4. Trauku liek iepriekš uzkarsētā plītī ~ 180-200 grādos. Cep kamēr siera kārtiņa ir tumši brūna, var pabakstīt ar kociņu vai dārzeņi ir mīksti. Parasti cepas apmēram 30 min., bet tas atkarīgs no tā cik mīksti ir apcepti dārzeņi.
5. Labu apetīti!
Uz augšu