Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar laša mērci (25min)

2008. gada 27. februāris
Foto: Laura Šmite
Pagatavošana
25 min
1. Liek vārīties ūdeni makaroniem, kad tas sāk burbuļot pievieno abus buljona kubiņus un 3 ēdamkarotes eļļas, apmaisa. Liek katlā makaronus.
2. Lasi izņem no bundžņas, rūpīgi attīra no asakām un pēc tam ar dakšu saspaida, lai izveidotos smalkas skaidiņas. (Nelejiet ārā suliņu, kas palikusi bundžiņā)
3. Uz nedaudz uzkarsētas pannas uzliek sviestu un ļauj tam izkust. Liek cepties laša skaidiņas.
4. Kad lasis nedaudz apcepies pielej klāt laša suliņu un ar noņemtu vāku cep uz mazas liesmas kamēr sķidrums iztvaikojis.
5. Makarous nokāš un saliek uz šķīvja. Ja spagetti tad kārto apaļā kaudzītē, ja tagliatelle tad ligzdiņas sakārto aplītī.
6. Lasim uz pannas, kas cepas ar mazu liesmu pievieno skābo krējumu un apmaisa. Pievieno garšvielas. Pievieno saldo krējumu un apmaisa. Pasautē apmēram 3-5 minūtes.
7. Mērci lej virsū makaroniem.
8. Var rotāt ar uz pusēm pārgrieztiem cherry tomātiņiem, bet nav obligāti.
9. Labu apetīti!
10. Labi der kopā ar baltvīnu.
Uz augšu