Makaroni ar laša mērci (25min)

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 2 /3 pakas makaronu (es ieteiktu vai nu spagetti vai tagliatelle)
  • 2 bundžiņas lasis savā sulā
  • 250 g skābais krējums
  • 50 ml saldā krējuma
  • 1 paciņa saldkrējuma sviesta (var aizstāt ar margarīnu)
  • 2 buljona kubiņi (vislabāk ar dārzeņiem)
  • Garšvielas (sāls melnie pipari, garšvielas zuvju ēdieniem)

Pagatavošana

25 min.
  1. Liek vārīties ūdeni makaroniem, kad tas sāk burbuļot pievieno abus buljona kubiņus un 3 ēdamkarotes eļļas, apmaisa. Liek katlā makaronus.
  2. Lasi izņem no bundžņas, rūpīgi attīra no asakām un pēc tam ar dakšu saspaida, lai izveidotos smalkas skaidiņas. (Nelejiet ārā suliņu, kas palikusi bundžiņā)
  3. Uz nedaudz uzkarsētas pannas uzliek sviestu un ļauj tam izkust. Liek cepties laša skaidiņas.
  4. Kad lasis nedaudz apcepies pielej klāt laša suliņu un ar noņemtu vāku cep uz mazas liesmas kamēr sķidrums iztvaikojis.
  5. Makarous nokāš un saliek uz šķīvja. Ja spagetti tad kārto apaļā kaudzītē, ja tagliatelle tad ligzdiņas sakārto aplītī.
  6. Lasim uz pannas, kas cepas ar mazu liesmu pievieno skābo krējumu un apmaisa. Pievieno garšvielas. Pievieno saldo krējumu un apmaisa. Pasautē apmēram 3-5 minūtes.
  7. Mērci lej virsū makaroniem.
  8. Var rotāt ar uz pusēm pārgrieztiem cherry tomātiņiem, bet nav obligāti.
  9. Labu apetīti!
  10. Labi der kopā ar baltvīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni