Vistas fileja panejumā

5 1

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja (200 gr)
  • 2 - 4 ēdamkarotes mannas vai kukurūzas miltu(rupja maluma)
  • ½ sakultās olas
  • 1 ēdamkarote eļļas (izņemot saulespuķu)
  • Sāls pēc garšas
  • Var pievienot garšvielas

Pagatavošana

20 min.
  1. Vistas fileju sagriežam gareniski apmēram 1 cm biezos gabalos, atsitam tāpat kā cukgaļas vai liellopa karbonādi. Pievienojam sāli, kurš grib, var pievienot garšvielas.
  2. Uzkarsējām pannu. Vistas fileju vispirms mērcējam olā tad apviļājam mannā vai kukurūzas miltos. Apcepam no abām pusēm tā, lai saķērās un paliek mazliet zeltains panējums. Apcepjam gandrīz uz sausas pannas, visam gaļas daudzumam drīkst izmantot tikai 1 ēdamkaroti eļļas.
  3. kad visas vistas karbonādes apceptas, saliekam tās katliņā, pielejam mazliet ūdens (apmēram 1/3 no vistas apjoma) un liekam sautēties uz lēnās uguns apmēram uz 10 - 15 min - tas ir atkarīgs no karbonādes biezuma.
  4. Šādi pagatavota vistas fileja (vistas baltā gaļa) ir ļoti maiga, mīksta un sulīga. Panējums ir nepieciešams lai saglabētu sulīgumu, bez tā nekādīgi neiztikt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni