Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dzērvenes un īsts džeku paēdiens porterī

2008. gada 18. jūnijs
Foto: beerry
Pagatavošana
120 min
1. Sagriežam gaļinu palielos kubiciņos.
2. Apcep uz pannas sviestā līdz gaļa kļūst burvelīgi zeltaina un burvelīgi smaržīga, neaizmirstot pievienot sāli un piparus :)
3. Apcepto gaļu liek katliņā, pievieno palielos gabaliņos sagrieztu burkāniņu un 4 daļās sagrieztu sīpolu.
4. Attaisam tumšo aliņu, ielejam mazliet sev tonusiņam, bet pārējo gan - lejam katliņā.
5. Klāt pielejam kādu pusglāzi ūdens..galvenais, lai gaļa pilnībā nosegtos.
6. Katliņam liekam virsū vāciņu un sākam sautēt uz mazas uguns. Sautējam kādas 40 min.
7. Pievienojam dzērvenes, rozmarīnu un turpinam sautēt kādu stundiņu līdz gaļa ir kļuvusi pavisam mīksta.
8. Pašās beigās pārkaisam ar sasmalcinātu brāli pētersīli.
9. Nevajag satraukties, ja liekas, ka alus ir par rūgtu. Pēc ilgās sautēšanas no rūgtuma nebūs ne vēsts un skābensaldās dzērvenītes ne tikai noņems atlikušo rūgtumu, bet arī sniegs neaizmirstamu baudu jūsu vēderam.
10. Pasniegt var dažādi - pavisam eleganti un mazāk eleganti :)
11. Gardi ir kopā ar mīcītiem kartupeļiem, bet ļoti labi iet ar grillētiem vai dārzeņiem.
12. Nu tad...taisam, ēdam, cienājam citus un gaidīšu jūsu atsauksmes, kā arī kādu papildinājumu šai receptei :)
Uz augšu