Sākums > Receptes > Uzkodas

Lapzemes siermaizītes latviešiem

2008. gada 16. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
10 min
1. Ieslēdz uzkarsēties cepeškrāsni un aplej tēju vai kafiju.
2. Lapzemes maizi no apakšas apziež ar sviestu.
3. Liek uz paplātes.
4. Virsū liek siera šķēlīti.
5. Liek cepeškrāsnī cepties uz apm. 5 minūtēm.
6. Kad siers izkusis, izņem no cepeškrāsns un rotā ar tomāta šķēlīti.
7. Pasniedz ar jau ievilkušos tēju vai kafiju.
8. Protams, ļoti vienkārša recepte, taču - viena no manām mīļākajām - gatavoju gandrīz ik dienu, īpaši - vēsajā laikā, kad patīkami ieslēgt cepeškrāsni (ne mikroviļņu krāsni, no kuras maizīte "izkūst...")
Uz augšu