Musaka grieķu gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • / 1porc./ porcija svars 325g
  • Baklažāni 150g
  • Sīpoli 25g
  • Eļļa 20g
  • Parmezāna siers 20g
  • Malta cūkgaļa 125g
  • Ķiploki 10g
  • Pētersiļu zaļumi 15g
  • Tomātu mērce 25g
  • Konservēti tomāti 120g
  • Piens 150g
  • Kartupeļi 75g
  • Sviests 10g
  • Milti 10g
  • Olas ½ vai 20g
  • Rīvmaize 8g
  • Garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

120 min.
  1. Baklažānus sagriež šķēlēs,pārkaisa ar sāli un atstāj ievilkties.
  2. Sīki sagriež sīpolus un ķiplokus,apcep eļļā.Noņem no pannas.
  3. Apcep malto gaļu,pievieno jau apoceptos sīpolus un ķiplokus,pievieno tomātu mērci,tomātus,garšvielas (sāls,pipari),sautē 15 min.
  4. Nomizo kartupeļus,sagriež smalkās šķēlēs,vāra sālsūdenī pusmīkstus.
  5. Apcep baklažānu šķēles.
  6. Gatavo mērci:sviestā apcep miltus,atšķaida ar karstu pienu un maisot vāra.pievieno sāli piparus,vararī nedaudz muskatriekstu.beigās iemaisa sarīvētu sieru.
  7. kad mērce remdena(atdzisusi) pievieno sakultas olas.
  8. Veidni ietauko,izkaisa ar rīvmaizi.
  9. Kārto sastāvdaļas:kartupelu šķ.,gaļu,baklažānu šķ.,mērci pārlej pa virsu.
  10. Cep cepeškrāsnī 180grādu temperatūrā 50 min.
  11. Labu apetīti!!!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni