Sākums > Receptes > Deserti

Kokosriekstu un pistācijas riekstu bumbiņas

2008. gada 22. jūnijs
Foto: Diana Petropula
Pagatavošana
30 min
1. 200 g skaidiņu sajauc ar iebiezināto pienu un pistācijas riekstiem, kas sasmalcināti rupjos gabalos.
2. Sakarsē pannu (bez eļļas) uz kuras uzber masu, ko maisot karsē ap 3-5 minūtes, kamēr tā iegūst ļoti gaišu karameļu/krēma krāsu.
3. Tiklīdz masu var paņemt rokās, ar plaukstām stingri saveļ valrieksta izmēra bumbiņas, ko apviļā atlikušās 50 g skaidiņās un kārto uz trauka.
4. Sākumā veļot var vērties vaļā vietās, kur ir pistācijas rieksti, bet to var labot stingri saspiežot un tad veļot bumbiņu (kā plastilīnu).
5. Lai labi garšo!
Uz augšu