He no zivs

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Karpas fileja (svaiga) - 1kg
  • Etiķa esence (70%) - 2 ēdamkarotes
  • Sīpoli - 3-4 galviņas
  • Kinza - saišķītis
  • Koriandrs - 1 tējkarote
  • Sojas mērce - 3-5 ēdamkarotes
  • Eļļa - 2-3 ēdamkarotes
  • Ķiploki
  • Paprika
  • Sāls

Pagatavošana

45 min.
  1. Zivs fileju (vēlams bez lielajām asakām) sagriež 1,5 x 1,5 cm gabaliņos. Sasāla. Pie tam nedaudz pārsālot. Ja parādās šķidrums – tas jānolej. Ņem etiķa ESENCI (70%), ar aprēķinu 2 ēdamkarotes uz vienu kg filejas, un ielej filejas masā strauji (ļoti strauji) maisot. Kopā ar esenci iemaisa paprikas pulveri vai asos piparus – cik stipru vēlas rezultātu. Uzliek vāku un atstāj uz 30 min.
  2. Kamēr zivs „vārās” etiķī, sagriež sīpolus (3-4 galviņas uz 1 kg zivs) un buntīti kinzas.
  3. Pēc 30 min. pievieno:
  4. Sīpolus
  5. Kinzu
  6. Piestā samaltu koriandru (vienu tējkaroti bez kaudzītes)
  7. Lotosa ziedus (baltā korejiešu garšviela) vienu tējkaroti
  8. Sojas mērci 3-5 ēdamkarotes (pēc garšas)
  9. Augu eļļu 2-3 ēdamkarotes
  10. Ja vēlas asāku pievieno asos piparus
  11. Ja patīk ķiploki piespiež 2-3 zobiņus
  12. Visu samaisa, pievieno kas trūkst, liek cieši burkās un liek ledusskapī uz diennakti, labāk uz divām. Var ēst jau uzreiz. Ar aukstu šņabīti – neatkārtojami...
  13. Visam tam ir varianti. Es lieku klāt korejiešu burkānus, apceptus sīpolus. Ar laiku katrs atrod kaut kādas savas niansītes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni