Sākums > Receptes > Uzkodas

Ceptas baklažānu šķēles ar pildījumu

2008. gada 27. maijs
Foto: Depositphotos
Laba uzkoda. Sader arī ar rīsiem un/vai svaigu dārzeņu salātiem.
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež sīpolus, sarīvē burkānus, sasmalcina ķiploku. Uz pannas nedaudz apcep, klāt pievienojot piparus, ja nepieceišams - sāli.
2. Apcep šķēlītēs sagrieztus šampinonus.
3. Baklažānu sagriež garenās, apm. 5 mm biezās šķēlēs, no abām pusēm mazliet apsmērē ar olīveļļu, liek uz pannas (apakšā lieku papīru cepšanai, lai nelīp).
4. Uz šķēlēm kārto saceptos burkānus, šampinjonus un svaigas tomātu šķēles. Liek cepeškrāsnī.
5. Kad tomāti sāk kļūt mīksti, un baklažānu maliņas sāk palikt kraukšķīgas, ņem ārā, un uzber raudeni, kā arī rīvētu sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī. Kad siers virspusē kļūst zeltains, ņem ārā.
6. Kombinēju divus vai trīs sierus - vienu pusmīksto parasto (Krievijas vai tml.) un cietāku un sāļāku (Parmesan vai taml.). Parasto pavairāk un apakšā, bet cieto pa virsu.
7. Labu apetīti!
Uz augšu