Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mēnesielas makaroni

2008. gada 2. aprīlis
Foto: beerry
Pagatavošana
35 min
1. Sagriežam ne pārāk lielos, ne pārāk mazos gabaliņos sīpolu,2 daiviņas ķiploka un papriku.
2. Liekam pannā apcepties sīpolus, ķiplokus, papriku. Kad tie nedaudz apcepušies un sāk dievīgi smaržot, pievienojam malto gaļu, to rūpīgi ar dakšiņu vai lāpstiņu sasmalcinot, lai nav lielos gabalos un pievienojam sāli pēc garšas, kā arī apm.tējkaroti cukura.
3. Kad gaļa jau ir smuki apcepusies, pievienojam konservētos tomātus un tomātu pastu. Maisam, samaisam, uzliekam pannai vai katliņam vāku un rosamies tālāk.
4. Ap šo laiku var jau likt vārīties ūdeni makaroniem.
5. Apmēram pēc 10 min. iemaisam gaļas mērcē zemeņu ievārījumu. Vēlams, lai ievārījumā nebūtu veselas ogas. Ja liekas, ka ievārījums kopā ar gaļu liekas riskanti, tad liekam mieru zaptei. Makaroni arī bez ievārījuma garšo pietiekami labi :)
6. Tagad ir īstais brīdis olīvām. Pārgriežam olīvītes uz pusēm un metam klāt pie mērces. Liekam vāku virsū un ļaujam pasautēties vēl kādas 10 min. ik pa laikam apmaisot.
7. Gatavojam makaronus tā, kā jūs parasti tos gatavojat :)
8. Liekam šķīvī makaronus, pa virsu mūsu pagatavoto mērci. Pārkaisam ar parmezānu un svaigu pētersīli.
9. P.S. Mēnesielā šitais aiziet uz urrā skaļu aplausu pavadībā:)
Uz augšu