Garšas kārpiņu atsvaidzinātājs

5 1

Sastāvdaļas

  • Labs citronu saldējums (šerberts, bez kŗejuma, piena)
  • Augļu šņabis (vāc. Obstler, Ostbrand)
  • Dekorācijai piparmētras zariņš vai citrona miza

Pagatavošana

2 min.
  1. Kāpēc pie uzkodām? Ja jūs viesiem servējat vairākus gaņģus, tad lieti noder pirms pamatediena (pēc pirmajam pāris uzkodām) atsvaidzinat garšas kārpiņas. Īpaši svarīgi tas būtu tad, ja preikšēdienā ir bijusi zivs vai kāds cits ēdiens/garšviela, kā garša ilgi būs jūtama mute. Šī nelielā saldā uzkoda sagatavos jūsu viesus baudīt pamatēdienu.
  2. Nelielā glāzītē ileik vienu nelielu bumbiņu sladējuma un pārlej ar 2 cl ar augļu šņabi. Ļoti labi der bumbieru (Williams Birne) vai aprikozu (ungāru borock pālinka) vai grappa... Ja ir ļoti labs saldejums, pat der labi sasaldeta vodka. Nevajag lietot brūno alkoholu kā konjaku, armanjaku, brendiju utt...
  3. Dekorē ar citrona miziņu vai piparmētru. Pasniedz ar mazu karotīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas