Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums, pēc senas grāmatas, ar uzlabojumiem

2008. gada 30. aprīlis
Foto: Uldis Jēkabsons
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus izvāra ar visu mizu, vāra līdz tie gandrīz gatavi. Pēc tam tos nomizo un sagriež kubiņos.
2. Katliņā izkausējam kādu pus paciņu sviesta un pievienojam sagrieztos kartupeļus, nedaudz apmaisam un iesitam pāris olas, to visu pastāvīgi maisam, līdz ola kļūst sarecējusi. Kartupeļiem pievienojam sāli, piparus un citas garšvielas, pēc savas gaumes.
3. Pannā apcepam sēnes, pievinojam saldo krējumu, var klāt likt papriku utt.
4. Atsevišķi apcepam kubiciņos sagrieztu žāvētu gaļiņu ar sīpoliem.
5. Cepešbļodā kārto kartupeļu masu, sēņu kārtu, atkal kartupeļus, gaļu, kartupeļus un virspusē gaļu var sajaukt ar sēnēm un pārbērt ar rīvētu sieru. Kārtas var likt vairāk, ar to sastāvu var dažādi variēt.
6. Cepeškrāsnī cep līdz siers izkusis, apm. 20 min.
7. Gatavojiet nelielos daudzumos, jo lai arī ēdiens ir ļoti garšīgs, tomēr tas ir arī ārkārtīgi sātīgs!
Uz augšu