Aitas(kazas) gaļa sautēta kafijā

3 1

Sastāvdaļas

  • Aitas vai kazas gaļa pēc izvēles 500gr
  • Dabīgā kafija 250-500 ml
  • Garšvielas pēc izvēles: melnie vai baltie pipari, muskatrieksts, ingvērs
  • Sāls

Pagatavošana

50 min.
  1. Aitas(jēra,kazas) gaļa ir diezgan pikanta. Latvijā pašlaik tā ir reti nopērkama, galvenokārt Centrāltirgū vai atsevišķās zemnieku saimniecībās pēc pasūtījuma.
  2. Gaļu (5-6 cm filejas gabaliņi vai ribiņas) ierīvē ar sāli un garšvielām, liek atbilstošā traukā (šādām vajadzībām vislabāk lietoju emaljētus čuguna (ķeta) traukus), pārlej visu ar iepriekš uzvārītu dabīgo kafiju 0,25-0,5 l un liek cepeškrāsnī vai citādi sautē 40-50 min.
  3. Ja nav reliģisku pretenziju-var pievienot arī krējumu.
  4. Kurš nav mēģinājis šādu paņēmienu - būs patīkami pārsteigts.

Komentāri

Gardēde 2016. gada 10. oktobris 11:50
Gatavoju aitas ribiņas kā receptē norādīts, bet katliņa apakšu noklāju ar sagrieztiem sīpoliem un ķiplokiem, pievienoju lauru lapas, piparus, sutināju uz plīts kādas 3 stundas. Ribiņas bija mutē kūstošas, no kafijas aromāta nebija ne vēsts (laikam viss labums bija sasūcies gaļiņā). Viesi bija sajūsmā :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni