Ļoti dekadenta siera kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes sasmalcinātu šokolādes cepumiņu
  • ¼ glāze cukura
  • 85 grami kausēta sviesta
  • 1 kg Filadelfijas tipa mīkstā siera
  • 1 un 2/3 glāzes cukura
  • 5 olas
  • 1 glāze īru krēma liķiera
  • 1 ēdamkarote šķidrās vaniļas
  • 1 glāze sadrumstalotas tumšās un/vai piena šokolādes
  • 1 glāze ļoti auksta 35% saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote šķīstošās kafijas

Pagatavošana

80 min.
  1. Šai receptei būs vajadzīga apaļa kēksa panna -- tāda, kurai var noņemt malas. Piemeklē dziļu pannu -- masas būs daudz.
  2. Sakarsē plīti uz 165 grādiem.
  3. Ierīvē pannu ar sviestu.
  4. Ieliec pannā sasmalcinātos cepumus (tos visvieglāk sasmalcināt pārtikas kombainā) un cukuru. Samaisi.
  5. Izkausē sviestu un ielej to pannā. Labi samaisi un tad ar rokām saplacini mīklu uz pannas apakšas, kā arī gar sāniem.
  6. Cep septiņas minūtes.
  7. Filadelfijas tipa sieru ieliec elektriskā kūlējā un kul kārtīgi līdz tas ir gluds. Pakāpeniski pievieno cukuru.
  8. Pa vienai pievieno olas, katru reizi ļauj labi sakulties.
  9. Pievieno liķieri un vaniļu.
  10. Iekaisi pusi sadrumstalotās šokolādes pannā. Ielej siera masu un atlikušo šokolādi pārkaisi tai pāri.
  11. Cep pie tiem pašiem 165 grādiem, līdz kūka ir zeltaina un vidū elastīga -- aptuveni stundu. Ļauj tai atdzist pavisam.
  12. Sakul kopā krējumu, cukuru un kafiju, līdz veidojas puslīdz stingrs putu krējums. Pārklāj to kūkai. Pārklāj kūku ar foliju un dzesē ledusskapī vismaz 24 stundas, lai visas garšas savelkas kopā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize