Pasta al pomodoro (spageti tomaatu meercee)

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • ½ paka makaronu (spageti,penne u.c)
  • 1 kaarba konserveetu tomaatu
  • 1 daivinja kiploka
  • Extra virgin oliivellja
  • Saals,cukurs,dazas bazilika lapinjas
  • Parmas (vai jebkaads cits cietais siers)

Pagatavošana

15 min.
  1. Ielej pannaa oliivellju, tik daudz, lai pannas dibens buutu pilniibaa nosegts.Kad taa ir jau karsta, liec pannaa uz puseem paargrieztu kiploka daivinju.Pagaidi lai taa apcepas skaisti zeltaini bruuna, tad pievieno tomaatu bundzas saturu (veelams ieprieks tos nedaudz sasmalcinaat, lai nav lielos gabalos).Tad pieber skipsninju cukura un saali peec garshas.Visubeidzot, kad meerce jau gandriiz gatava, pievieno 4-5 bazilika lapinjas.
  2. Vaaroshaa saalsuudenii gatavo makaronus, nolej virs caudura, ber pannaa pie meerces, visu samaisa un pa virsu paarkaisa sieru.
  3. Ja esi pikantas garsas cieniitaajs, vari pievienot peperoncino (sarkano piparu), bet centies nepaardozeet : ) Vasaraa konserveeto tomaatu vietaa vari lietot mazos kirsveida tomaatinjus, bet tiem jaabuut saldiem, saulee augushiem.
  4. Sis ir eediens, kurs itaaljiem ir fiksaa maltiite, kaa latvieshiem cepti tupenji.
  5. Buon appetito!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni