Gravlaks 2

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 svaigs lasis
  • 1.25 līdz 1,25 kg
  • 75 g sāli
  • 75 g cukuru
  • Rupjos piparus
  • 50 g svaigas
  • Sasmalcinātas dilles
  • Mērcei
  • 2 līdz 3 ēdamkarotes sinepes
  • 1 līdz 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 līdz 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 100 g eļļas
  • 2 līdz 3 ēdamkarotes sasmalcinātas dilles
  • Sāls ar pipariem

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagrieziet lasi uz pusēm un izņemiet asakas, bet atstājiet zivij ādu. Noslaukiet zivi sausu. Sajauciet sāli, cukuru un rupjos piparus. Mazu daļu no maisījumu apkaisiet trauku un vēl garnējiet ar dillēm. Ielieciet vienu no laša filejām traukā ar ādu uz leju. Apkaisiet zivi ar vairāk nekā pusi no atlikušā sāls, cukura un piparu maisījuma, kā arī pievienojiet dilles. Ieliekat otru laša fileju pirmajai virsū ar ādas pusi uz augšu. Apkaisiet ar garšvielām un dillēm un traukam apvelciet plastikāta foliju. Ieliekat zivi ledusskapī un turat 48 stundas, izņemiet lasi tikai tad, kad mitrums no zivs būs izgājis.
  2. Pasniedz:
  3. Notīriet garšvielu atlikumus no zivs un sagriežat lasi plānās šķēlītēs. Garnējiet ar svaigām dillēm un citronu šķēlītēm un pasniedziet ar gravlaka mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas