Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēta karpa poļu gaumē

2008. gada 23. aprīlis
Foto: Ilze Martuseviča
Pagatavošana
80 min
1. Karpu notīra, izķidā un sagriež pakavveida gabalos. Karpas gabalus saliek bļodā, pārlej ar etiķi un pārkaisa ar sāli. Sīpolus smalki sagriež un pārkaisa karpai. Karpu noslogo un marinē 30 min vēsā vietā. Burkānus, selerijas un pētersīļa saknes smalki sagriež un liek katliņā, pievieno melnos un smaržīgos piparus, krustnagliņas, lauru lapas, tad pārlej ar 1l ūdens un vāra 40 min uz lēnas uguns. Gatavo novārijumu nolej dziļā pannā, tam pievieno alu, citrona miziņu, rīvmmaizi vai sarīvētas piparkūkas, rozīnes un mandeles. Šķidrumu uzvāra un tajā saliek marinētos karpu gabaliņus. Pannu nosedz ar vāku, karpu sautē 15 - 20 min uz lēnas uguns. Dažas minūtes pirms gatavības pielej sarkanvīnu. sautēto karpu pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem. Labu apetīti! :)
Uz augšu