Sākums > Receptes > Deserti

Vārīti speķa rauši

2005. gada 27. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Pienu, sviestu, sāli sasilda līdz 30°C, šķidrumā izšķīdina raugu. Izsijātos kviešu miltos, pievienojot šķidrumu, iejauc vidēja biezuma mīklu.
2. Mīklu izveltnē apmēram 8–10 mm biezā plāksnē, izspiež apaļas mīklas ripas un uz katras liek 1 tējk. pildījuma. Mīklas ripas saspiež kopā, tad rausīšus liek vārīties karstā pasālītā ūdenī. Vārīšanas laiks 5–8 minūtes. Gatavus rausīšus pasniedz galdā ar kausētu sviestu un skābu krējumu. Ēd karstus.
3. Pildījumam: speķi sagriež mazos gabaliņos, pievieno nedaudz apceptu, sasmalcinātu sīpolu, piparus.
Uz augšu