Sākums > Receptes > Uzkodas

Zaļš ir viss, ko mīlēju

2008. gada 15. februāris
Foto: beerry
Pagatavošana
40 min
1. Darbiņš nav no grūtajiem, bet savu pacietības mēru prasa gan.
2. Visam šim pasākumam ņemam vienu lielu, skaistu bļodu. Sīki jo sīki, bet ne blenderī, sasmalcinam pētersīļus, dilles un baziliku. To pašu daram arī ar anšoviem vai brētliņām, gurķīšiem, čili un ķiplokiem. Sasmalciniet visu tādos mazos, foršos, cik vien sīkos kubiciņos varat.
3. Visu samaisam tajā lielajā, skaistajā bļodā. Pievienojam klāt citrona sulu, eļļu, kas palikusi pāri no anšoviem un pavisam nedaudz olīveļļu.
4. Atkal visu samaisam, uzliekam virsū kādu "smagumu" un ļaujam pastāvēt stundas divas vismaz.
5. Pasniedz ar siltu franču maizi un vīnu. Maizītes garnējam ar paipalu oliņām.
6. Ceru, ka sadūšosieties un pamēgināsiet šo recepti. Jāsaka, ka vīriešu vidū tā ir īpaši iecienīta.
Uz augšu