Sākums > Receptes > Salāti

Eksotiskās greipfrūtu laiviņas ar avokado un garnelēm

2008. gada 14. februāris
Foto: Julia Ce
Pagatavošana
30 min
1. Pārgriež gareniski uz pusēm 3 greipfrūtus, lai izveidotos 6 pusītes. Ar karoti izloba greipfrūta mīkstumu ,atdala to no miziņām un saplūkā. Iztīrītajām greipfrūta pusītēm no apakšas ar nazi var uzmanīgi nogriezt miziņu, bet tā, lai neizveidojas caurums, lai tās stabilāk stāvētu uz šķīvja. Šajās pusītēs pa kārtām liek iekšā - sasmalcinātu greipfrūtu, tad šķēlēs sagrieztu avokado pusīti, nomizotu un salmiņos sagrieztu svaigu gurķi, tad uzber garneles,pārlej ar Jogurta mērci, tad atkal greipfrūtu, avokado, gurķi un virsējā kārtā garneles kopā ar izvārītām, uz pusēm pārgrieztām paipalu oliņām. Pāri pārlej Jogurta mērci un dekorē ar svaiga gurķa šķēli, paipalu olas pusīti un garneli. Var uzlikt dekoratīvos lietussardziņus un, lai izskatās pēc laiviņas, likt iekšā lielā, dziļā traukā ar ūdeni vai baltvīnu.
Uz augšu