Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes trifeļu torte

2008. gada 11. februāris
Foto: inga
Pagatavošana
1 min
1. Ietaukot 3 apaļās veidnes (23 cm diametrā). sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem pēc celsija. Biezsienu katliņā ieliek 250g sviesta, 375g šokolādes un ielej ūdeni. Karsē uz lēna uguns apmaisot ,kamēr viss izkusis. Tad nedaudz atdzesē un iemaisa pie sakultajām olām.
2. Pievieno miltus , pūdercukuru un kuļ, līdz mais;ijums kļūst viendabīgs. iepilda veidnēs un cep 25-30 min. vai tik ilgi, līdz iesmiņš, iedurts centrā paliek sauss. Atdzesē veidnēs uz restēm 10 min., tad izgāž no veidnes un ļauj , lai atdziest.
3. Trifeļu masai izkausē 125g šokolādes. nedaudz atdzesē, tad pievieno paredzēto cukuru, atlikušo sviestu un 4 ēdamkarotes saldā krējuma un saķuļ. Glazūrai izkausē atlikušo šokolādi un krējumu.
4. Pusi trifeļu masas pilda starp kārtām. Pārklāj torti ar glazūru. Atlikušo trifeļu masu ar greznojamo turzu uzspiež visapkārt tortes pamatnei.
Uz augšu