Kartupeļu salāti katram latviešu vēderam

3 1

Sastāvdaļas

  • Vārīti kartupeļi
  • 4 olas
  • 1 sarkanā paprika
  • 4 seleriju kāti
  • Buntīte lociņu vai cik sirds kāro
  • 300 gr. bekons vai kā latviets teiktu - pāraudzis speķīts, sacepts kubiciņos
  • Mērcei
  • 1 citrona sula
  • 2 tējkarotes franču maigās sinepes
  • 1 tējkarote medus
  • Svaigi malti pipariņi
  • Nedaudz sāls
  • Majonēze, arī tik, cik sirds vēlas

Pagatavošana

40 min.
  1. Ieslēdzam radio vai citu mūzikas avotu, pozitīvu mūziku un uz priekšu :)
  2. Ņemam lielu bļodu.
  3. Sagriežam mazos kubiciņos papriku, lociņus un seleriju.
  4. Pievienojam sacepto gaļu, bet ne karstu.
  5. Samaisam un sākam priecāties cik pavasarīgas krāsas ir mūsu bļodā :)
  6. Gatavojam mērci atsevišķā bļodiņā. Citrona sulu, medu, sinepes un majonēzi kārtīgi samaisam kopā un pievienojam svaigi maltus piparus, ja uz tiem ir liela kāre un pavisam nedaudz sālīti.
  7. Gatavo mērci jaucam kopā ar jau sagrieztiem dārzenīšiem un gaļu.
  8. Kad tas ir izdarīts atliek pievienot 2 galvenās sastāvdaļas - kartupelīšus un olas. Tagad pēc patikas. Ja patīk salāti sagriezti lielos gabalos, tad kartupeļus un olas griežam diezgan palielos gabalos. Ja patīk viss smalkajā stilā, tad nekāda vaina nav arī smalki sagrieztiem kartupeļiem.
  9. Visu kopā samaisam un latviešu vēderam svētki ir garantēti :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti