Zaķis kāpostā

2008. gada 9. februāris
Foto: Solveiga
Pagatavošana
30 min
1. Kāpostgalvu vāra apmēram pusstundu. Jo lielāka galviņa, jo ilgāk jāvāra.
2. Pa to laiku maltai gaļai pievieno rīsus, olas, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.
3. Tālāk seko grūtākais - kāpostgaviņu noliek uz sekla cepamā trauka un lapu pa lapai ver vaļā, līdz izveidojas kaut kas līdzīgs ziedam.
4. Kad tas izdarīts, zieda centrā, izveidojot nelielu bumbu, ievieto apmēram pusi no maltās gaļas. Tad sāk vērt ziedu atkal ciet, pa ziedlapiņu starpām izklājot atlikušo gaļas - rīsu maisījumu.
5. Kad kāpostgalva ieguvusi sākotnējo izskatu, to apsmērē ar majonēzi, nobārsta ar rīvmaizi un liek cepeškrāsnī. Lai cepamais nepiedegtu, traukā jāielej nedaudz ūdens.
6. Cep apmēram 2 stundas 180-200 t.
7. Labu apetīti!
Uz augšu