Ātrais pusdienu kuskuss ar vistiņu

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 -4 cilvēkiem vajadzēs
  • 4 vistu šķiņķīšus
  • 1 paku saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 paku saldēto burkānu
  • 1 bundžu turku zirņu
  • 1 lielu sīpolu
  • 3 daiviņas ķiploka
  • Kajēnas piparus
  • Kariju
  • Melnos piparus
  • Laurlapas
  • Timiānu
  • Olīveļļu
  • Sviestu
  • Sāli
  • Kuskus

Pagatavošana

30 min.
  1. Palielā katlā eļļā apcep vistu ar sīpoliem un ķiplokiem. Apkaisa ar garšvielā un vēl nedaudz apcep.
  2. Pārlej vistu ar ūdeni un sutina 10-15 minūtes (ar vāciņu), pievienojot sāli.
  3. Kamēr vista vārās, pagatavo kuskusu:
  4. katliņā uzvāra apmēram puskrūzīti ūdens, kam pievienota ēdamkarote eļļas un sāls,
  5. vārošu noņem no uguns un ieber puspaciņu kuskusa.
  6. Pievieno 1-2 ēd.kar. sviesta, ar dakšiņu samaisa un vēl nedaudz uz lēnas uguns pasilda, nepārtraukti maisot.
  7. Rezultāts ir irdeni kuskusa graudiņi.
  8. Vistai un buljonam pieber saldētos zirņus un burkānus.
  9. Kad saldētie dārzeņi mīksti, ieber arī turku zirņus, visu vēlreiz uzkarsē, un gatavs.
  10. Lielā šķīvī vidū ieber kuskusa kaudzīti, virsū uzliek gaļas gabalu, dārzeņus un pārlej ar šķidrumu. Ēd karstu.
  11. Dārzeņus un garšvielas var variēt pēc patikas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni