Raibie rīsi ar dārzeņiem, teļa gaļu un sēnēm

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g rīsu
  • 100 g šampinjonu
  • 2 vidēji burkāni
  • 200 g maltas teļa gaļas
  • 2 vidēji sīpoli
  • 1/2 glāze/s piena
  • 2 olas
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 50 g liesa siera
  • 3 ēd. k. majonēzes
  • 200 g konservētas kukurūzas
  • Malta saldā paprika
  • Vai kopējā gaļas garšviela
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzliek vārīties rīsus.
  2. Bļodā sakuļ olas, pievieno pienu, pustējkaroti maltās paprikas, šķipsniņu sāls un melno piparu (vai arī tējkaroti kopējās gaļas garšvielas). Maisījumam pievieno gaļu un ļauj pusstundu pastāvēt.
  3. Pa to laiku sagriež sīpolus, sēnes, sarīvē burkānus.
  4. Kad pusstunda pagājusi, uz sakarsētas pannas izkausē ½ no paredzēta sviesta daudzuma un liek cepties gaļas - olu maisījumu.
  5. Kad gaļa sacepusies, to no pannas noņem, un, izkausējot atlikušo sviestu, sacep sīpolus un burkānus, tad pievieno un apcep sēnes.
  6. Kad burkānu - sēņu maisījums ir gatavs, pannā iemaisa novārītos rīsus, gaļu, kukurūzu, pieliek majonēzi, visu kārtīgi samaisa un pasautē vēl 3 - 4 minūtes. Gatavo ēdienu pārliek lielākā bļodā un vēl karstam pārber sarīvētu sieru.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni