Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Brokoļu - kartupeļu biezenis ar krēmsieru

2008. gada 6. februāris
Foto: Juris Bogdanovs
Oriģinālajā receptē saldā krējuma vietā tiek izmantots vistas biljons, kā arī brokoļiem un krēmsieram tiek pievienots Parmezānas siers.
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un tvaicē līdz mīksti. Brokoli sadala gabaliņos (ja lieto saldētus, tad šī daļa atkrīt).
2. Kad kartupeļi gatavi, liek tvaicēties brokoļus.
3. Kartupeļus pārliek bļodā un saspaida/sastampā.
4. Virtuves kombainā liek krēmsieru, pievieno sāli un piparus un tvaicētos brokoļus (kad tie jau palikuši mīksti).
5. Pielej saldo krējumu un visu samaļ līdz pabiezi - šķidrai konsistencei. Lej virsū kartupeļiem un uzmanīgi samaisa.
Var ēst tāpat, vai izmantot kā piedevu kādam gaļas ēdienam.

Labu apetīti!
Uz augšu