Grieķu nacionālā lēcu zupa

4 1
Grieķu nacionālā lēcu zupa
Foto: Depositphotos.com
Grieķijā ļoti populārs ēdiens, un pamatoti - jo ļoti garšīgs! Fetas siera vietā var likt anšovus vai olīvas - visi šie produkti piešķir sāļumiņu.

Sastāvdaļas

  • 500 g lēcu
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 palieli mīksti tomāti
  • 2 lauru lapas
  • Feta siers
  • Pētersīļi
  • Sāls
  • Pipari
  • Olīveļļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Lēcas izber uz galda un pārskata, izlasot bojātās un mazus akmentiņus, ja nu ir.
  2. Liek mazā ūdens daudzumā vārīties un tiklīdz sāk vārīties, ūdeni nolej, nomainot ar jaunu divas reizes vairāk.
  3. Pievieno sakapātu sīpolu, veselas notīrītas ķiploku daiviņas, lauru lapas un olīveļļu.
  4. Kad lēcas pusmīkstas, pievieno tomātus vai pastu (pēc kādam 10-15 minūtēm), sāli un nedaudz piparus.
  5. Kad lēcas mīkstas (ap 30 minūtes), zupai jābūt pusbiezai, bet ne biezeņveidīgai, vajadzības gadījumā pievieno ūdeni.
  6. Pasniedz ar Fetas sieru un sasmalcinātiem zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar Fetas sieru un sasmalcinātiem zaļumiem. 

Labu...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas