Sākums > Receptes > Zupas

Grieķu nacionālā lēcu zupa

2008. gada 5. februāris
Foto: Depositphotos.com
Grieķijā ļoti populārs ēdiens, un pamatoti - jo ļoti garšīgs! Fetas siera vietā var likt anšovus vai olīvas - visi šie produkti piešķir sāļumiņu.
Pagatavošana
60 min
1. Lēcas izber uz galda un pārskata, izlasot bojātās un mazus akmentiņus, ja nu ir.
2. Liek mazā ūdens daudzumā vārīties un tiklīdz sāk vārīties, ūdeni nolej, nomainot ar jaunu divas reizes vairāk.
3. Pievieno sakapātu sīpolu, veselas notīrītas ķiploku daiviņas, lauru lapas un olīveļļu.
4. Kad lēcas pusmīkstas, pievieno tomātus vai pastu (pēc kādam 10-15 minūtēm), sāli un nedaudz piparus.
5. Kad lēcas mīkstas (ap 30 minūtes), zupai jābūt pusbiezai, bet ne biezeņveidīgai, vajadzības gadījumā pievieno ūdeni.
6. Pasniedz ar Fetas sieru un sasmalcinātiem zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu