Sākums > Receptes > Zupas

Soupe a l'oignon gratinee jeb franču sīpolu zupa

2008. gada 31. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
55 min
1. Uz pannas sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus un lauru lapas līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni.
2. Pievieno miltus un pacep vēl dažas minūtes.
3. Pievieno karstu buljonu, sāli, piparus un vāra apmēram 20 minūtes, tad pievieno vīnu un karsē līdz vārīšanas temperatūrai.
4. Bagetes šķēles 150 grādu temperatūrā apep cepeškrāsnī līdz tās kļūst zeltainas.
5. Zupu salej karstumizturīgos traukos un pievieno bagetes. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un ievieto līdz 250 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz laiku, kamēr siers ir izkusis. Pasniedz uzreiz. Ja negribas, lai maize izmirkst, to var pasniegt atsevišķi ar sieru.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu