Franču sīpolu zupa (soupe a l'oignon gratinee)

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 porcijas
  • 75 g sviesta
  • 4 vidēja lieluma sīpoli
  • 2 lauru lapas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1.5 l gaļas buljona
  • 100 ml baltvīna
  • 4 -6 šķēles franču bagetes
  • 150 g sarīvēta Gruyère siera (var izmantot arī citu labi kūstošu sieru)
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Uz pannas sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus un lauru lapas līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni. Pievieno miltus un pacep vēl dažas minūtes. Pievieno karstu buljonu, sāli, piparus un vāra apmēram 20 minūtes, tad pievieno vīnu un karsē līdz vārīšanas temperatūrai. Bagetes šķēles 150 grādu temperatūrā apep cepeškrāsnī līdz tās kļūst zeltainas. Zupu salej karstumizturīgos traukos un pievieno sagrieztus bagetes kubiciņus. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un ievieto līdz 250 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz laiku, kamēr siers ir izkusis. Pasniedz uzreiz. Ja negribas, lai maizes grauzdiņi izmirkst, tos var pasniegt atsevišķi ar sieru.

Komentāri

Hahis Suhis 2009. gada 2. augusts 22:10
Baigi labs XDDDD

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas