Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mazliet savādāki kāpostu tīteņi

2008. gada 31. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Gatavos tīteņus bauda ar skābu krējumu un zaļimiem.
Pagatavošana
60 min
1. Kāpostam gar kacenu veic dziļus iegriezumus. Liek karstā ūdenī un karsē, līdz virsējās lapas maina krāsu un atdalās no kāpostgalviņas. No kāposta pa vienai noloba lapas un izklāj uz dēlīša.
2. Burkānus un kartupeļus notīra, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
3. Sīpolu un zaļumus sasmalcina. Sīpolus apcep pannā sakarsētā eļļā, tad pievieno sarīvētos burkānus, kartupeļus un sautē 5 min. Iemaisa zaļumus, sāli, maltos piparus.
4. Uz sagatavotajām kāpostu lapām liek sagatavoto dārzeņu pildījumu, noloka abas sānu malas, tad pretējās malas, lai veidotos taisnstūrveida tītenis.
5. Tīteņus kārto cepamajā traukā, pārlej ar karstu buljonu, pievieno piparus un lauru lapas. Tīteņus sautē cepeškrāsnī 30 min 180 grādu temperatūrā.

Labu apetīti!
Uz augšu