Mazliet savādāki kāpostu tīteņi

3 1
Mazliet savādāki kāpostu tīteņi
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Gatavos tīteņus bauda ar skābu krējumu un zaļimiem.

Sastāvdaļas

  • 1 vidēji liels kāposts
  • 5 kg kartupeļu
  • 5 kg burkānu
  • 1 glāze/s dārzeņu buljona ar rīvētiem burkāniem
  • 1 sīpols
  • 2 lauru lapas
  • Pipari
  • Sāls
  • Skābais krējums
  • Zaļumi
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Kāpostam gar kacenu veic dziļus iegriezumus. Liek karstā ūdenī un karsē, līdz virsējās lapas maina krāsu un atdalās no kāpostgalviņas. No kāposta pa vienai noloba lapas un izklāj uz dēlīša.
  2. Burkānus un kartupeļus notīra, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  3. Sīpolu un zaļumus sasmalcina. Sīpolus apcep pannā sakarsētā eļļā, tad pievieno sarīvētos burkānus, kartupeļus un sautē 5 min. Iemaisa zaļumus, sāli, maltos piparus.
  4. Uz sagatavotajām kāpostu lapām liek sagatavoto dārzeņu pildījumu, noloka abas sānu malas, tad pretējās malas, lai veidotos taisnstūrveida tītenis.
  5. Tīteņus kārto cepamajā traukā, pārlej ar karstu buljonu, pievieno piparus un lauru lapas. Tīteņus sautē cepeškrāsnī 30 min 180 grādu temperatūrā.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

zubiite 2010. gada 21. septembris 15:34
var arii uz pannas to pasu dariit???:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni