Torte "pinkainais čalis"

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 kārba kondensētā piena ar cukuru
  • 2 glāzes skābā krējuma
  • 2 glāzes cukura
  • 4 olas
  • 4 tējk. sodas, kurai nedaudz pievieno etiķi vai cepamo pulveri
  • 3 glāzes miltu
  • Krēmam:
  • 5 glāzes skāba krējuma saputo ar 2 glāzēm cukura un pievieno kakao
  • Glazūrai
  • 8 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. piena
  • 6 ēd. k. kakao
  • 100 g sviesta

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo mīklu biskvītiem. Masu samaisa un sadala 2 daļās - viena būs gaišā, otrai pievieno 4 tējkarotes kakao pulvera . Attiecīgi no katras daļas cep divas kārtas kopumā būs četras.
  2. Tad sāk gatavot torti:
  3. kārta - liek balto biskvītu
  4. kārta - vienu tumšo daļu salauž parupjos gabalos apvārta krēmā un kārto gludi virs 1 kārtas
  5. kārta - atkal liek balto biskvītu
  6. kārta - otru tumšo daļu salauž gabalos apvārta krēmā un nevienādi uzliek uz 3 kārtas (veidojas paaugstinājums).
  7. Vēl būs vajadzīga glazūra: visas sastāvdaļas sajauc un vāra 2 minūtes maisot.
  8. Kad glazūra atdzisusi, to pārlej pāri tortei, jācenšas noklāt virsējo kārtu.
  9. Tad liek torti vēsumā, lai tā kārtīgi iesūcas.
  10. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

rude007 2014. gada 24. janvāris 17:17
glazūrai jāpārklāj visu torti, arī no sāniem
Gatavoju šo kūku regulāri, garšo ļoti labi!!!
Arita 2013. gada 21. oktobris 18:34
Liels paldies autoram par torti vienkārši ideāla.
Inga 2011. gada 16. oktobris 20:19
Sakeit ,lūdzu cik grādos jācep pamatnes un cik ilgi.Paldies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize