Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kāpostu sacepums pannā ar zaļumu mērci

2005. gada 7. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Sacepumu gatavo uz gāzes degļa, nevis cepeškrāsnī. Kāpostus smalki sagriež, pieliek sāli.
2. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus pievieno kāpostiem, pievieno krējumu, sarīvētu sieru un garšvielas.
3. Olu baltumus saputo ar šķipsniņu sāls. Saputotos baltumus pievieno kāpostu masai. Iesmērē pannu ar 1 ēd. k. eļļas un uzber rīvmaizi.
4. Sagatavotā, vēsā pannā liek masu. Cep 20 min. uz nelielas uguns. Gatavošanas process - termokontroliera zaļajā sektorā.
5. Pasniedz ar krējuma mērci: 200 g krējuma + 1 buntīte diļļu + 1 buntīte pētersīļu zaļumu, var pievienot arī 2 ķiploka daiviņas. Asāku ēdienu cienītājiem krējuma vietā var lietot kečupu vai kādu no asajām mērcēm.

Labu apetīti!
Uz augšu