Ātrais, gardais krāsnī ceptais makaronu suflē

4 1

Sastāvdaļas

  • Vidēji lielai dziļajai pannai
  • 1 paka 500 g makaronu (oriģinālā iet taliatelles-lentītes), esmu mēģinājusi ar gliemežvākiem - ir labi
  • Apmēram 200-300 g siera (piem, krievijas, hollandes, parmezanas - un labi, ja ir vairaakas škirnes)
  • Apmēram 200 g šķiņķa
  • 250 -300 ml pacina 35% saldā krējuma - tāda, kas ir pusšķidrs

Pagatavošana

30 min.
  1. 1 makarinus novāra sālsūdenī līdz tie ir ēdami, nolej sietā un atstāj notecēt ūdenim
  2. pa to laiku sarīvē uz rupjās rīves sieru un sagriež sīki šķiņķi
  3. ņem pannu un sāk klāt iekšā ar makaroniem, tikko pannas dibens nav redzams, tos pārkaisa šķiņķi un sieru, tad atkal makaronus, un atkal sieru un šķiņķi - parasti sanāk kādas 3 reizes - ieskaitot pēdējo, kad cenšas, lai būtu pāklāts šķiņkis
  4. UZmanību - gardēžiem, kas nebēdā par kalorijā - jo vairāk siera, šķinķa un saldā krējuma, joa labāk garšo!
  5. Bet esmu izlīdzējusies vienu reizi arī ar pienu un nebija ne vainas!
  6. pēc tam visu pannu uzmanīgi pārlej ar saldo krējumu, tā lai tas vienmērīgi sadalītos pa visu saturu
  7. Cep 200 grādos līdz virsma iegūst gaiši brūnu kārtiņu;
  8. Grieķijā šis ēdiens pēdējās desmitgades laikā ir kļuvis populārs viesību ēdienu vidū, esmu pat bijusi jubilejās, kur ir 2 pannas - ar abu iepriekš minēto veidu makaroniem

Komentāri

dace 2010. gada 12. oktobris 12:59
Izklausas labi. Sodien gatavosu :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni