Putns būrī

2008. gada 20. janvāris
Foto: Mārtiņš Rimicāns
Pagatavošana
150 min
1. Sāk ar kartupeļiem.Kartupeļus nomizo,tad nogriež tiem galu(es saucu to par vāciņu).Leilākajai daļai izgrebj vidu,lai paliek visapkārt vienādas sieniņas,un uzreiz tiem piestirpina vāciņus ar šašlika kociņiem.
2. PADOMS:vieglāk to darīt katram kartupelim atsevišķi.Kamēr gatavo pildījumu turēt kartupeļus ūdenī.
3. Pildījums:Smalki sagriež sīpolus,cep līdz zeltītam brūnumam,tad pievieno malto gaļu,kādu laiciņu pacep (lai pēc iespējas mazāki gaļas gabaliņi),visbeidzot pievievieno tomātu mērci.To visu nedaudz pakarsē,un pildījums gatavs.
4. Nobeigums:Sagatavotajā kartupelī,ievieto pildījumu,uzliek vāciņu atpakaļ,un apvīļā to kartupeļu garšvielās,un ietin to follijā,un ievieto to cepeškrāsnī,uz 220 grādiem.Cep kamēr brīviar kociņu var izdurt cauri kartupelim.Ik pa laikam pagrozot.!
5. Pasniedz vai ar salātiem,vai ar mērcīti,pēc paša uzskatiem
Uz augšu