Ābolu drumstalkūka

2008. gada 13. janvāris
Foto: Paula Pauliņa
Pagatavošana
1 min
1. Miltus ieber lielā bļodā, izveido tajos bedrīti. Raugu sadrupina, pievieno cukuru - sajauc un pārlej ar pusi no silta piena. Bļodu apsedz ar dvieli un noliek uz 20 min siltumā, lai uzrūgst.
2. Pēc tam ieraugam pievieno pienu, cukuru, mīkstu sviestu, olas, sāli un rīvetu citrona mizu.Mīca, līdz masa ir viegli atdalās no bļodas, ir elastīga. Apkaisa ar miltiem un liek atpakaļ uzrūgt vēl apmēram 40 min.
3. Virsai: ābolus nomizo, izņem serdi, sagriež planās šķēlēs. Mīklu izrullē un ieklāj pannā. Uz mīklas liek ābolu šķēlītes, viegli pārkaisa ar kanēli. Drumstalām paredzētos miltus saberž ar sviestu un cukuru un pārkaisa āboliem.
4. kūku liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī200-220°C 25-30 min
Uz augšu