Sākums > Receptes > Zupas

Zirņu krēmzupa

2008. gada 4. janvāris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
30 min
1. Sīpolu sagriež kubiciņos, katlā lēnām sautē sviestā un eļļā līdz caurspīdīgi.
2. Pievieno zirņus, pākstis, īsi apcep, pielej buljonu (1 cm virs zirņiem), lēni vāra, līdz zirņi vairs negaršo pārāk zaļi, bet vēl garšo svaigi.
3. Visu lej blenderī, labi sablenderē. Katlu izskalo. Sablenderēto masu izberž caur sietu atpakaļ katlā. Pielej saldo krējumu (drusku atstāj), virco ar sāli, pipariem un buljonu pēc vajadzības.
4. Zupu var servēt karstu vai labi atdzesētu.
5. Atlikušo putukrējumu saputo šķidrās putās, izmanto dekorācijai (uzlej, zīmē musturu). Var dekorēt ar novārītām zirņu pākstīm.
Uz augšu