Zirņu krēmzupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 150 ml sagriezti sīpols (izmanto lielos sīpolus, šalotes, tie nav tik asi. sarkanie/zilie sīpoli neder!)
  • Sviests, eļļa
  • 300 g svaigi lobīti zaļie zirņi (ziemā der arī 1 paka saldētie zirņi)
  • Var likt klāt arī zirņu pākstis (tās plānās)
  • Buljons (var ūdeni + labu pulveri)
  • 100 ml saldais krējums
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīpolu sagriež kubiciņos, katlā lēnām sautē sviestā un eļļā līdz caurspīdīgi.
  2. Pievieno zirņus, pākstis, īsi apcep, pielej buljonu (1 cm virs zirņiem), lēni vāra, līdz zirņi vairs negaršo pārāk zaļi, bet vēl garšo svaigi.
  3. Visu lej blenderī, labi sablenderē. Katlu izskalo. Sablenderēto masu izberž caur sietu atpakaļ katlā. Pielej saldo krējumu (drusku atstāj), virco ar sāli, pipariem un buljonu pēc vajadzības.
  4. Zupu var servēt karstu vai labi atdzesētu.
  5. Atlikušo putukrējumu saputo šķidrās putās, izmanto dekorācijai (uzlej, zīmē musturu). Var dekorēt ar novārītām zirņu pākstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas