Šokolādīgā šokolādes kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • BISKVĪTS
  • 200 g melnās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 170 g miltu
  • 200 g brūnā cukura
  • 200 g smalkā cukura
  • 3 olas
  • 1 ēdk.šķīstošās kafijas
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • Naža gals sodas
  • 2 ēdk. kakao pulvera
  • 5 ēdk. paniņu vai kefīra
  • KRĒMS
  • 200 g melnās šokolādes
  • 280 ml saldā krējuma
  • 2 ēdk. cukura
  • Apm. 250 ml dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma
  • ROTĀŠANAI
  • 200 g baltās šokolādes

Pagatavošana

1 min.
  1. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē, pievieno gabaliņos sagrieztu mīkstu sviestu. Iemaisa šķīstošo kafiju 125 ml auksta ūdens un arī ielej katliņā.Silda uz mazas uguns, līdz visas sastāvdaļas izkusušas, bet nepārkarsē!
  2. Samaisa sausās kūkas sastāvdaļas: miltus ar cepamo pulveri, sodu, abiem cukuriem un kakao. Otrā bļodā sakuļ olas un tajās iemaisa paniņas vai kefīru. Savieno visus trīs maisījumus_ sauso masu ar olām un izkausēto šokolādi ar sviestu u.c. Maisa līdz mīkla ir viendabīga un diezgan pašķidra.
  3. Lej to sagatavotā veidnē (ietaukotā un izklātā ar cepamo papīru). Cep apm. pusotru stundu 160 grādos. Gatavību pārbauda ar kociņu. Kūka var nedaudz ieplaisāt.
  4. Pilnīgi atdzisušu biskvītu sagriež horizontāli 3 daļās.
  5. Gatavo krēmu: sakapā šokolādi mazos gabaliņos un ieber bļodā. Ielej saldo krējumu katliņā, pieliek tam cukuru un karsē, līdz tas gandrīz uzvārījies. Noņem no uguns un uzlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi un krēms viendabīgs. Krēmu atdzesē, līdz tas kļūst smērējams.
  6. Liek torti kopā: uz pirmās ripas uzsmērē ievārījumu, liek virsū otro. Uz otrās ripas smērē krēmu, liek trešo ripu un ar pārējo krēmu glīti apsmērē visu torti. Liek torti vēsumā, lai krēms sacietē līdz galam.
  7. Rotāšana: izkausē balto šokolādi un ar koditorejas uzgaļa palīdzību rotā torti ar mākslinieciskām :) švīkām.
  8. Šī recepte ir ņemta no žurnāla Labu Apetīti, bet no manas puses šeit ir skābais ievārījums, citādi tā kūka ir pārāk salda.Tā varētu būt viena no franču šokolādes kūkas variācijām, tikai tāda "interesantāka".
  9. Kūka ir laba ar to, ka tā ir
  10. ļoti sātīga un vairāk par vienu gabaliņu apēst ir diezgan pagrūti :)

Komentāri

saule 2016. gada 6. marts 16:05
izmēģināju,bet cept pus otru stundu bija neprāts,jo pēc tam varēja izlaust zobus.
Baiba 2016. gada 8. februāris 15:49
Kūka ir dievīga
katrīna 2013. gada 13. marts 15:34
ļoti garšīga un dievīga kūka kaut es to sacēlu 5stāvos. manā dzimšanas dienā visi prāsīja; kā tu tādu esi pagatavojusi?
šokolāde rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllllllllllllllllēēēēēēēēēēēēēēēēēēēēē :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize