Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādīgā šokolādes kūka

2007. gada 30. decembris
Foto: Ulrika
Pagatavošana
1 min
1. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē, pievieno gabaliņos sagrieztu mīkstu sviestu. Iemaisa šķīstošo kafiju 125 ml auksta ūdens un arī ielej katliņā.Silda uz mazas uguns, līdz visas sastāvdaļas izkusušas, bet nepārkarsē!
2. Samaisa sausās kūkas sastāvdaļas: miltus ar cepamo pulveri, sodu, abiem cukuriem un kakao. Otrā bļodā sakuļ olas un tajās iemaisa paniņas vai kefīru. Savieno visus trīs maisījumus_ sauso masu ar olām un izkausēto šokolādi ar sviestu u.c. Maisa līdz mīkla ir viendabīga un diezgan pašķidra.
3. Lej to sagatavotā veidnē (ietaukotā un izklātā ar cepamo papīru). Cep apm. pusotru stundu 160 grādos. Gatavību pārbauda ar kociņu. Kūka var nedaudz ieplaisāt.
4. Pilnīgi atdzisušu biskvītu sagriež horizontāli 3 daļās.
5. Gatavo krēmu: sakapā šokolādi mazos gabaliņos un ieber bļodā. Ielej saldo krējumu katliņā, pieliek tam cukuru un karsē, līdz tas gandrīz uzvārījies. Noņem no uguns un uzlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi un krēms viendabīgs. Krēmu atdzesē, līdz tas kļūst smērējams.
6. Liek torti kopā: uz pirmās ripas uzsmērē ievārījumu, liek virsū otro. Uz otrās ripas smērē krēmu, liek trešo ripu un ar pārējo krēmu glīti apsmērē visu torti. Liek torti vēsumā, lai krēms sacietē līdz galam.
7. Rotāšana: izkausē balto šokolādi un ar koditorejas uzgaļa palīdzību rotā torti ar mākslinieciskām :) švīkām.
8. Šī recepte ir ņemta no žurnāla Labu Apetīti, bet no manas puses šeit ir skābais ievārījums, citādi tā kūka ir pārāk salda.Tā varētu būt viena no franču šokolādes kūkas variācijām, tikai tāda "interesantāka".
9. Kūka ir laba ar to, ka tā ir
10. ļoti sātīga un vairāk par vienu gabaliņu apēst ir diezgan pagrūti :)
Uz augšu