Citronu krēms ar aveņu mērci

5 1

Sastāvdaļas

  • Krēmam
  • 4 olu dzeltenumi
  • 150 g cukura
  • 4 plāksnītes želatīna
  • Citrons
  • 250 ml salda krējuma
  • Mēŗcei
  • Avenes200g
  • 50 g cukura
  • Pāris ēdamkarotes saldā krējuma

Pagatavošana

1 min.
  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru karsta ūdens peldē, kamer masa kļūst krēmveidīga.
  2. želatīnu iemērc auksta ūdenī, izšķīdina un pievieno siltai olu masai, maisot atdzesē.
  3. saldo krējumu saputo, citroniem norīvē miziņu un izspiez sulu. Putukrējumu un citronu sulu iecilā olu masā. krēmu liek aukstuma, lai sarec.
  4. Avenes ar cukuru savāra, līdz ogas ir izšķīdušas, tad izkāš caur sietiņu. Masu atdzesē, klāt piejauc saldo krējumu.
  5. Uz šķīvja uzlej mērcīti un vidū ieliek krēmu, rotā ar citronu šķēlīti un avenēm.

Komentāri

Mil 2012. gada 29. augusts 11:08
Iesaku pievienot arī pienu,jo bez tā krēms šķita spēcīgs.
Ilva Daniela 2012. gada 25. februāris 11:07
Sveiki kā var saprast plāksnīte želantīna? kur to var atrast?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti