Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūcis garšvielu kažokā

2007. gada 29. decembris
Foto: Paula Pauliņa
Pagatavošana
120 min
1. Pāris stundas pirms pagatavošanas - karbonādes gabalu noskalo, ierīvē ar sāli, uzkaisa svaigi maltus melnos piparus, izspiež virsū citrona sulu.
2. Pašu citronu sagriež gabaliņos, klāt pievieno zaļumus (es lietoju sausos no paciņas) - arī ierīvē karbonades gabalā. Ļauj ievilkties apmēram 2-3h.
3. Ievilkušos gaļu cep uz pannas līdz parādījusies brūna garoziņa, apcep no visām pusēm un liek uz cepešpannas, klāt pielej apmēram2 glāzes ūdens, kam klāt pielikti zaļumi - tie paši, kas receptē.Vel pievieno nomizotus burkanus sagrieztus palielos gabaliņos.
4. Cep cepeti 220-250°C apmēram 1,5-2h, ik pa laikam aplaistot ar cepeša sulu. Pēc stundas apgriezt cepeti uz otru pusi.
Uz augšu