Grieķijas ziemassvētku gardums - melomakarona (medusmakaroni)

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • Glāze olīveļļas
  • ½ glāze cukura
  • ½ glāze alus
  • ½ glāze apelsīnu sulas
  • ½ glāze piena
  • Apelsīna miziņa
  • ¼ glāzes brendija
  • Tējkarote cepamā pulvera
  • Sīrupam
  • Glāze cukura
  • ½ glāze medus
  • ½ glāze ūdens
  • Kapāti valrieksti, cukurs, kanēlis

Pagatavošana

40 min.
  1. Krāsni uzkarsējam līdz 190 grādiem.
  2. Sakuļam eļļu līdz tā balta.
  3. Pievienojam cukuru.
  4. Pievienojam alu, brendiju, pienu, apelsīnu sulu un miziņu.
  5. Pievienojam pa drusciņai miltus līdz mīkla ir mīksta un viendabīga.
  6. Veidojam cepumus „medusmakaronus” nedaudz iegarenā formā.
  7. Cepam 20-30 minūtes.
  8. Cukuru, medu un ūdeni sīrupā savārām 3 minūtēs.
  9. 4 „medusmakaronus” ieliekam katliņā/pannā ar sīrupu un vārām 5 minūtes.
  10. Ņemam ārā un apkaisām ar valriekstiem, cukuru un kanēli.
  11. Lai labi garšo!!

Komentāri

alma 2010. gada 15. decembris 19:24
kas tā par recepti

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti