Marinētas vistu kājiņas rīvmaizes mundierī

4 1
Marinētas vistu kājiņas rīvmaizes mundierī
Foto: Depositphotos.com
Ārkārtīgi garšīgs pasākums pati to iegaršoju būdama Ungārijā. Lai labi garšo.

Sastāvdaļas

  • 2 kg vistu stilbiņu
  • 2 sīpoli
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 1 citrona sula
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 l eļļas (frī cepšanai)
  • 6 olas
  • Milti
  • Rīvmaize (panēšanai)

Pagatavošana

300 min.
  1. Vistu kājiņas ieprikš iemarinē (vēlams iepriekšējā vakarā) Marināde sastāv no sagrieztiem 2 sīpoliem, 5 ķiplokdaiviņām, viena citrona sulas, 50 ml. eļļas un sals, pipari pēc garšas.
  2. Nākošā dienā gabaliņus panē vispirms miltos, tad sakultā olā (tai pievieno nedaudz sāli un smalkos melnos piparus), tad izviļā rīvmaizē. Atkārto 2 reizes un cep.
  3. Cepšana notiek 15 min. līdz 170 grādiem uzsildītā eļļā, vēlams frī katlā, bet ja nav, tad var vienkāršā katliņā, bet ne uz pārāk lielas liesmas citādi vista no āras apdegs, bet iekšā paliks jēla.
  4. Saceptos gabaliņus liek uz papīra virtuves dvielīšiem, lai nosusinātu lieko eļļu.

    Labu apetīti!
    Saceptos gabaliņus liek uz papīra virtuves dvielīšiem, lai n...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni