Ātrā baltmaize

3 1

Sastāvdaļas

  • ½ paciņas rauga
  • 1 ½ glāzes vārīta ūdens
  • 1 /3 glāzes eļļas
  • Apmēram 900 grami miltu
  • ½ tējkarote sāls
  • 3 tējkarotes cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Raugu un 1 tējkaroti miltu izšķīdina ½ glāzē ūdens. Uzraudzē siltumā ( apm. 30 min.).
  2. Šo uzrūgušo masu lej lielā bļodā, pievieno eļļu, 1 glāzi ūdens, sāli, cukuru , un ber miltus pakāpeniski, mīcot mīklu, kamēr tā atdalās no rokām un no bļodas ( apm. 5 min.).
  3. Veido mazus, ābola lieluma kukulīšus, liek uz ietaukotas plāts, ar nazi iegriež vairākas paralēlas līnijas un nedaudz uzraudzē (apm. 10 min.)
  4. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep tieši 10 minūtes.
  5. Izcepto maizi liek uz koka dēļa, apsedz ar dvieli.
  6. Ēdama pēc 30 minūtēm.

Komentāri

Daiga 2011. gada 10. aprīlis 18:54
Lai raugs labāk rūgtu ūdeni vajag siltu, bet ne karstu. Karsts nogalina to sēnīti. Un cukuriņu, lai tam raugam ir ko ēst. :)
cepējam 2011. gada 2. aprīlis 20:38
Sākumā piešauj raugam nedaudz rūguma sēni. Kaut vai kefīru.
Dace 2010. gada 7. novembris 14:09
Cepējs- sausais raugs neder kuram katram ēdienam. Es neliku raugu vispār, bet pievienoju vairāk sāli un ķimenes, beigās pārsmērēju ar olu - spīdumam un apkaisiju ar sieru. Super sanāca!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti