Zaļie batoniņi

5 1

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas
  • Mīkla
  • 600 ml silta ūdens
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 50 g rauga
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sāls
  • Apmēram 1300 ml (apmēram 800 g) kviešu miltu
  • Pildījums
  • 100 g mīksta sviesta
  • 100 ml sasmalcinātu pētersīļu
  • 100 ml sasmalcinātu maurloku
  • 2 tējkarotes žāvēta vai 3 zariņi svaiga sasmalcināta estragona
  • 6 gabaliņiem! ĻOTI GARŠĪGI

Pagatavošana

1 min.
  1. Ielej bļodā siltu ūdeni un piemaisi klāt eļļu. Ūdenī izšķīdini raugu.
  2. Pamazām pievieno cukuru, sāli un miltus. Samīci mīklu. Ļauj uzrūgt 40 minūtes.
  3. Izņem mīklu no bļodas, pārkaisi galdu ar miltiem un samīci mīklu, lai tā ir spoža un elastīga.
  4. Sadali mīklu sešās vienādās daļās. Izrullē mīklu garās plāksnēs (apmēram 30 cm).
  5. Samaisi kopā visas pildījuma sastāvdaļas. Uz katras mīklas plāksnes uzklāj 1/6 pildījuma.
  6. Saritini mīklas plāksnes rullī un liec ruļļus uz divām plātnēm, kas izklātas ar cepamo papīru. Ļauj pacelties pusstundu. Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem. Cep katru plātni apmēram 15 minūtes, līdz batoni ir zeltaini brūni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis